Friday, 31 January 2014

Saya Nak Tudung Bawal Rose



Untuk kawan-kawan yang masih belum join.Klik banner eh kalau nak join sama.Mari kita meriahkan giveaway ni.





Segmen Free Sticker by Huda



Klik banner untuk join.Mari semua sama-sama join!

Happy New Year Giveaway by Tasha & Cik Akie




*klik banner untuk join*
Di lanjutkan sehingga 31/1/14

Happy New Year Giveaway ditaja oleh Tasha & Cik Akie

PEMENANG BERDASARKAN:
TOP REFFERAL
RANDOM

antara hadiah menarik adalah.. 
Collagen eye mask & face mask , Bantal Felt (9incix9inci) , Red Pomegranate Lotion , felt rose brooch , quiling bookmark , Baju, keychain dari bandung , pen dari bandung, Komik detective Conan , Novel tanda tangan penulis , penanda buku , Top up RM10 x8, topup RM 5 x14
dan pelbagai lagi hadiah menarik menanti anda..

Azam tahun 2014 saya ialah:
Azam saya pada tahun ini ialah saya harap sangat sangat keputusan SPM saya dapat baik.Amin!Selain itu,saya harap saya dapat sambung pelajaran saya dan cuba untuk jadi yang terbaik daripada tahun tahun sebelum ini.Fighting!

Review Saya


Apakah gambar di atas?Salah satu giveaway ke?Nehi nehi..Click dulu gambar di atas pastu korang baru tahu apakah link di sebalik gambar tersebut.Hahaha,jangan risau bukan link iklan saya ok!LOL!

Gambar di atas akan membawa anda staraight terus ke Facebook page Elvee Exclusive Closet.Yup..Special butik yang menjual bukan hanya baju tetapi barang kesihatan.Apa tunggu lagi,click lah gambar di atas.Tak susah pun,click pastu usha usah.Mana tahu ada yang korang berkenan kan?Boleh beli terus..Scroll bawah ya?Tengok beberapa barang yang diorang jual.Cantik cantik.Ada yang free postage pulakk tuu!






Big Giveaway by Iman Zakaria & Huda



Mari kawan-kawan semua join giveaway ini.Klik banner untuk join ya!Maaf ya owner giveaway,instagram takde.Yang lain semua sudah.

Mimi's First Giveaway


Salam semua.Giveaway kali ni sesuai untuk semua K-Poppers bawah 18 tahun.Nasib baik bulan 4 ni saya baru 18 tahun.Kalau tak,mesti tak boleh join kah?Ekeke!Soalan-soalan di bawah membuatkan saya berfikir panjang sebab saya suka banyak bukan sikit terutamanya Running Man!Alololo..semua ahli Running Man saya cinta but I have to choose only one kan?Haha!So scroll bawah and baca siapa yang saya lebihhh suka dalam Running Man.

1. Kumpulan kpop yang you minat and why?

i) Boy group
- Mestilah ShiNee sebab si hensem Choi MinHo tu.HAHA!Macam 'ulat bulu' je suka dengan lelaki hensem.LOL!Bukan Choi MinHo je ok,saya suka semuaa lagu diorang.Boleh tahan rancak beb.EXO pun saya suka,itulah yang susahnya.Semua saya nak!Hehe tapi saya tetap go for ShiNee!


ii) Girls group
- Dulu saya taklah kenal banyak about girls group ni.Kalau bukan pasal Running Man selalu jemput guest perempuan,mesti saya kureng tahu.So yang saya suka adalah Apink!Wohoo!Apink sebab ada Eunji and saya suka tengok kecantikan dia.Haha.Eunji pun ada keluar dalam drama tercinta saya,That winter,the wind blows.Makinlah tambah cinta!


2. Kumpulan kpop yang you tak minat. Why?

i) Boy group
Alamak..yang ni susahlah.Setakat ni saya masih boleh 'digest' semua boy group.Jadi tak ada pulak kumpulan boy kpop yang saya tak minat.

ii) Girls group
Yang girls pulak,kureng minat adalah Girls Generation.Maaf eh peminat-peminat Girls Generation.Saya kureng minat sebab ada beberapa girl dalam group tu yang saya kureng minat.Saya takkan cakap siapa.Ini rahsia alam.Hehe..Sebab tu saya kureng minat.Amboi berbelit ayat saya ni.Hehe,apa-apapun,jangan anti saya eh peminat Girls Generation semua.Peace no war!


3. Best korean song and drama.
-Oh!Best Korean song for me is Growl by EXO!Auchh,setiap kali dengar lagu ni,badan terasa nak bergerak jugak.Tu yang suka gilerr tu.Hahaha!And the drama yang paling best,tak lain tak bukan,That winter,the wind blows.Dengan pelakon yang saya suka+lagu drama tu yang sedih sedih,buatkan saya jatuh cinta dengan drama tersebut.Sweet you!


4. Member Running Man you like. Why? (For RM calendar. This is serious limited edition.) 
-Omo!Pilihan ini sungguh sulit.Why?Why??!Kan saya dah cerita atas tadi tu,saya suka semua.So sulitlah bagi diriku yang suka akan semua member.Kalau mereka bertujuh tak bersama,lawak diorang mesti kureng menjadi kan?Saya pun suka tengok semangat bekerjasama diorang bertujuh bila nak fight guests lain.So,member RM yang paling saya suka adalah Ha Dong Hoon!Sebab bagi saya dia comelll dan saya suka perangai kartun dia tu walaupun kadang-kadang suka khianat kumpulan sendiri.Hahaha!

Thursday, 30 January 2014

2nd Giveaway by NabilaMedan



2ND GIVEAWAY BY NABILAMEDAN


Tekan Banner diatas untuk sertai giveaway ini. Giveaway ini mendapat tajaan daripada Hazwan Hairy, Zara Nurhaidah, Akma Khaieri, Emas Putih, Ieta Mad Sa'ad, Nur Shuhada Abdullah, Julia Jamaludin, Amirul Syahnaz dan Blog Eita. Giveaway ini dianjurkan oleh Nabila Medan.
Top Refferal bakal membawa pulang hadiah wang tunai sebanyak RM50. Hadiah bagi kategori cabutan bertuah ialah seperti Wang Tunai RM100, Wang Tunai RM20, Bag, Shawl Satin, Shawl Glitter, Novel, Havoc Tshirt, Geek Tshirt, Wolf88 Tshirt, Topup, Kasut, Rantai dan juga Subang. Sebanyak 15 orang pemenang bertuah dicari bagi memenangi hadiah-hadiah tersebut. Giveaway kali ini mencari seramai 16 orang bagi mendapatkan hadiah dalam kategori top refferal dan juga kategori cabutan bertuah.

Cara Menambah Duit Online / Way to Earn Online Money


Click the banner to sign up.
Hello guys!I just started sign up for churp churp and nuffnang.Well I guess some of you knew about it.Or maybe not.haha..ok I will explain a little bit.Churp churp and Nuffnang is the 'place' you can earn money while blogging.Haha!Awesome right?Yeah I'm attracted too to this advertisement and so I just join it and see how many income I can get for a month.So why not you try it?But to be honest I don't even get a RM0.20 from Nuffnang and Churp Churp.It is sad actually but it's ok for you to try.We don't even know our own luck right?

Weeks after I join Nuffnang,I have joined 8share.What is that?For new bloggers they might not hear about it.Me too just knew about 8share weeks ago.8share have the same function as nuffnang too.You just have to share it to Facebook,Twitter or Gmail.Even for those who doesn't have any blog can also join it.So for those who doesn't have their own blog,you can share it on other media social.Easy right?8share will also give you free RM1 when you sign up.Now I just collected RM2.00 from 8share.Alhamdulillah rather than I get nothing right?
Click the banner to sign up.


Everything is free.Oh ya,just remember one thing.The more you update your blog,the more people come to your blog,the more your money is!It's a true story!So don't wait any longer and now start to sign up!!Every blogger already did that,why didn't you?Click the link below to sign up.


Nuffnang : http://www.nuffnang.com.my/

Churp Churp : http://www.churpchurp.com/

8share : http://www.8share.com/

Want to see some example?That is 3 example for you to see.
Click here
Click here
Click here

Follow the instructions and you will be alright.By the way,please fill your name and house address correctly so that your payment will arrive safely.Happy trying!


p/s:Please click the pictures inside 'My Study Fund' box on your left hand side.If you free,you can join the giveaway by clicking any pictures inside 'Giveaway', box.Thank you!




Wednesday, 29 January 2014

Mini Giveaway by SZL


Mari kita join sama-sama.Click banner di atas.

AlyaniMatshah First Giveaway


BISMILLAHIROHMANIROHIM


buat pertama kalinya saya AlyaniMatshah nak buat giveaway sempena azam 2014 untuk kembali aktif dalam dunia blog ~

syarat2 penyertaan ialah :

1 : follow blog ini {link}
2 : Add G+ {link}
3 : klik link iklan ne {link}
4 : buat satu post entri yang bertajuk ' AlyaniMatshah first giveaway '
5 : letak link dan banner post ini dalam post entry anda.
6 : sila letak link post entry anda.. didalam ruang komen dibawah


setiap penyertaan... blog AlyaniMatshah akn follow anda kembali =)

mula 8 JANUARI 2014 hingga 31 JANUARI 2014

AlyaniMatshah mencari 3 post BERTUAH untuk di beri reload RM10 =)

First Giveaway By Mellya & Iola


Jum join ramai-ramai.Esok hari terakhir.

Grand Opening Giveaway


Click banner untuk join.Jumm join ramai-ramai.

Tuesday, 28 January 2014

Giveaway World Hijab Day by Cahaya Kekuatanku


Hadiah yang diingini Novel Single Unavailable,shawl ataupun tudung bawal.

Bagi saya kepentingan hijab kepada wanita ialah hijab dapat menutup aurat mereka sepertimana suruhan Allah S.W.T dan juga mereka dapat mengelakkan diri mereka daripada mata-mata jahat di luar sana.Hijab juga akan membuatkan seseorang wanita itu lebih dihormati selain menjadi pilihan utama lelaki untuk dijadikan bakal isteri.Hahaha.Ini sedikit pendapat dari saya.:)

Giveaway CNY by Dedeq


Click banner kalau nak join ya.Mari kita sama-sama support giveaway CNY ni.

Meaningful Birthday Giveaway by Yaya

Click banner untuk join.Happy birthday saya ucapkan pada empunya blog.Jomlah join ramai-ramai.

Cara Burn Fat Badan

Assalamualaikum semua.Maaf ya tajuk entry saya tu rojak.Hahaha!Oh ya,saya sedar blog ni dah lama tak di-update.Yang ber-update cuma pasal giveaway je.Setakat ni cuma ada 2 je giveaway yang saya menang.Selebihnya no luck laaa.Sebab tu lah saya join banyak-banyak giveaway.Tuah chicken nampak di kaki,tuah human siapa yang tahu kan?Maaflah kawan-kawan blogger kalau korang asyik nampak post saya pasal giveaway je.Heheh!

Ok,saya tak tau nak cecita apa benda.Tapi saya akan cerita sikit-sikitlah pasal apa yang saya buat pagi-pagi lepas Subuh.Baru semalam start tu pun sebab kat rumah ni asyik tambah berat badan je.Almaklumlah,aritu minta kerja part time kat kedai takde,no luck lagi,jadi duduk di rumah lah sementara tunggu result SPM sambil usha usha biasiswa luar negara ada yang dah dibuka ke belum.

Heheh,teringin jugak saya nak jejak kaki ke negara luar.Terutamanya New Zealand dan Korea.New Zealand sebab nak tengok keindahan geografi nya dan Korea sebab nak rasa makanan diorang.Bila tengok Running Man pasal makanan tu,ish kecur mulut tau!Macam sedap je!Tapi nak rasa yang halal punya lah,yang haram tu ketepikan.

Maaflah melalut sampai makanan pulak.Hahah.Kat bawah ni saya akan share share video youtube yang saya download untuk workout setiap pagi.Setakat ni belum ada perubahanlah,tapi memang patut pun,baru je start semalam kan?Hehe..Jum korang terjah video kat bawah ni.Mana tahu korang nak workout jugak ke.Workout yang saya buat ni tak susah mana sebab saya buat dance workup.Senang je.Cuma ambik masa 30 minit je include warm up and cool down.Cukuplah tu untuk sehari.Kalau buat hari-hari pun fat kita burn jugak kan.


Simple Warm up

Dance Workout 1

Dance Workout 2

Simple Cool down


Kalau tak nak cepat bosan buat benda sama je setiap hari,korang boleh selang-seli kan dance workout tu.Ada banyak lagi tau.Marilah kita sama-sama amalkan gaya hidup sihat.Malaysia boleh woo!


p/s : saya download video youtube guna browser Torch.Senang sahaja!

Sunday, 26 January 2014

Giveaway Birthday Azhafizah

Giveaway Santai Hunyeda




1st Anniversary Giveaway by Madihah

1st Mini Giveaway 2014 by Shad


1st Mini Giveaway 2014 by Shad

Greetings and Assalamualaikum to all. Hasrat Shad nak buat Giveaway 
untuk tahun 2014 ni akhirnya tercapai jugak. Jemput semua join ya.


KLIK BANNER UNTUK JOIN

Hadiah :

Power Bank x1
T-shirt x1
Novel x2
Long Necklace x1
Shawl x1
Bracelet x4
Ellips Hair Vitamin x2
Fridge Megnet x1
Top-up RM5 x10
Top-up RM10 x3

Lima peserta pertama dan terakhir dapat hadiah misteri!



Giveaway Customized Items by AMNASHIHIN DESIGN




(untuk versi Bahasa Melayu, click here).

In order to celebrate the grand opening of @AMNASHIHINDESIGN, I present you the first giveaway for you beautiful readers.

Have been wanting to have tees / totes / mugs of your own? Have been wanting to create and publish your own design? Well, here's your chance! 

This giveaway will be conducted in three (3) different mediums:  

1. Facebook                                                                               
2. Blogger
3. Instagram

Three (3) lucky winners will be picked from each social network. 

PRIZES* 

Three (3) winners for each social network = thus, there'll be 9 winners all together.

#1 (1) customized tee + (1) customized tote.
#2 One (1) customized tote.
#3 One (1) customized mug.

*design will be based on your personal requests

CLICK HERE TO JOIN OR FOR MORE INFORMATION

Tuesday, 21 January 2014

Smile Giveaway by Amirah




-Tekan Banner-

2 Hadiah Yang Dipilih : 
A) Dress
B) Topup RM5
Giveaway ini dianjur oleh Amirah dan di taja oleh OpzzpinkyNad, Hu Da,  Mardiah
WidadNazirahCik MarAliahHumaiAinaIzzahNiedaEymasu
ZamalianshoppeEmeRRBBBUKSNienaCYCIna
Red Cherry House

Tarikh Tamat : 30/1/2014


2nd Giveaway by Nina



Click the banner to join.Giveaway until 31 Jan!

Saturday, 18 January 2014

Tips Ceria & Bersemangat Setiap Hari

As salamu'alaikum shbt tersyg. Ada peserta kursus bertanya kpd saya: Macam mana nak ceria & bersemangat tiap hari? Saya jwb:
1. Berdoa agar sentiasa ceria & bersmgt, 

2. Maafkan semua org agar hati bersih & minda positif, 

3.Programkan minda tiap mlm sblm tidur: Ya Allah, jika aku masih pjg umur, kejutkan aku esok pagi dlm keadaan sihat, beriman, ceria & seronok nak pergi kerja, tapi jika aku mati esok, matikan aku dlm husnul khatimah; 

4. Bangun pagi terus senyum & berdoa & mohon agar hari ini lebih baik drp semlm, 

5.Cari "butang hijau" ie perkara yg buat kita ceria-- peluk pasangan, cium anak, beri ikan dlm akuarium mkn, geletek kucing, dgr lagu nasyid kegemaran, minum air kegemaran, tengok FB, etc, 

6.Bygkan hari ni mungkin terakhir & azam nak lakukan yg terbaik, 

7. Gembirakan hati org di sekitar, 

8.Amalkan sunnah2 Nabi, 

9.Temui cinta sejati, 

10.Pakai warna kegemaran, 

11.Berjalan pantas, 

12.Masuk pejabat dgn Bismillah, beri salam & masuk dgn langkah kanan, 

13. Sentiasa Tawakkal kpd Allah. Jom kita amalkan. Wassalam.


Sumber dari Facebook page Dato Fadzilah Kamsah

Opzzpinky GA 2014 by Sharina


Saya nak ajak korang join GA menarik Blog Opzzpinky ini, hadiah cun menanti korang, mari ramai2 join ya..klik SINI
GA ini ditaja oleh Sha Dhira San | Irah Zahirah | Alyssa | Yana | Nazlyizan | Suejana | Najmi | Kina |Rubiey |
SE-Shop
Salah satu kedai online yang baru dibuka, menitik beratkan kecantikan dan kesihatan kaum hawa, dimana menawarkan harga yang murah dan mampu milik bagi mereka yang mementingkan kesihatan dan juga kecantikan. Mari kunjungi SE-Shop pasti korang tertawan dengan harga menarik :)
Produk HOT masa kini
Harum Malam 
Set Kecantikan Collogen + Vit E
Bedak Sejuk Tanaka
Emilay
Ibu Putih JannaLawwa
Perla Coffee
Sila PM di SINI jika berminat :)

1st Mini Giveaway by Ainim Rashihah


Buat pertama kalinya, blog ini menganjurkan giveaway sempena menghargai para pengikut dan juga pembaca blog Ainim Rashihah. Sebagai salah satu usaha untuk menghargai sokongan kalian semua, Ainim nak adakan giveaway pertama blog ini.


Semua orang boleh sertai giveaway ini, tapi kenalah ikut syarat-syarat berikut:

1. Follow blog Ainim Rashihah, Add To Circle Google+ Ainimsuju, Follow Twitter Ainimsuju dan Like Fanpage Blog Ainim Rashihah
2. Buat satu entri bertajuk 1st Mini Giveaway by Ainim Rashihah
3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
4. Tinggalkan URL entri kalian ke dalam ruangan komen ini.
5. Tarikh tamat giveaway ini ialah pada 30 Januari 2014.

Pemenang akan diumum pada 6 Februari 2014 dan pemilihan pemenang adalah melalui random.org

1st Anniversary Giveaway by Janahazana.blogspot.com


Bloggers sekalian,jum lah join.Syarat dia simple jerrr :)

Giveaway 2014 "Teka Barang"

Tekaan jawapan :
1) Bijirin
2) Barli

Exclusive Giveaway by Mieya Atiera


Assalamualaikum :)

klik banner untuk join.
Sebanyak 107 hadiah menanti pemenang bertuah.
(
klik untuk ketahui senarai hadiah)





January Giveaway by Vidolaaa


Klik banner untuk join

TOP REFERRAL PERTAMA DAPAT PILIH 5 HADIAH ! 
TOP REFERRAL KEDUA DAPAT PILIH 3 HADIAH ! 

Antara hadiah yang ada : Muslimah Tshirt | Tudung | Pretzel | Blouse + Skirt | Chocolate Drinks | Dress | Peplum | Mustache Brooch | Eye liner | Shiseido Mask | Shawl

Link facebook : Klik sini
Link Twitter : Klik sini
Link instagram : Maaf takde


Link share gambar AHR Boutique : 


Link review Colourfull Shop Shop : Review

Link share page Colourfull Shop Shop : 

Senaraikan 5 hadiah yang diingini : *Wajib letak
1) Jubah Dress
2) Blouse+skirt
3) Tudung
4) Peplum Blouse
5) Dress/Blouse

Colourfull Shop Shop


Hello guys!Hari ni saya nak perkenalkan aksesori yang cantik cantik dan moden moden.Harga dia pun berpatutan.Kalau nak tengok banyak lagi,click banner di atas.Di bawah ni saya sertakan beberapa aksesori yang cantik!




Giveaway Topup 2014


KLIK BANNER UTK JOIN

Saya pengguna Hotlink.

Wednesday, 8 January 2014

Jenis-Jenis Musibah






As salamu'alaikum shbt yg di kasihi. Musibah tu ada 3 jenis:

 1. Musibahul Jazak-- musibah yg Allah turunkan kpd org2 yg ingkar kpd Allah.

 2. Musibahul Bala'-- musibah yg Allah turunkan kpd org2 yg patuh kpd Allah utk kafarah dosa, peringatan & naikkan martabat iman.

 3. Musibahul Tarbiah-- musibah yg Allah turunkan utk mendidik hamba2Nya, sama ada yg taat atau yg ingkar.

 Cuba kaji, musibah jenis manakah yg sedang kita hadapi sekarang. Moga Allah lindungi & rahmati kita semua. Aameen, wassalam.


 Sumber : Facebook Page Dato Fadzilah Kamsah

2013/2014 LEESSANG 1st Asia Showcase In Malaysia



This will be the first ever showcase of Leessang in Asia, starting with Singapore on 30th Nov 2013 and ending in Kuala Lumpur, Malaysia as their final stop on 11th Jan 2014 at Kenanga Wholesale City.

The showcase will feature the highly talented hip hop duo, Gary and Gill, after their huge concert tour success in the New York and LA early 2013.

Running Man and Monday Couple fans should also be extremely excited to see the much loved in Malaysia – Gary, prepped to perform his signature raps and songs live in Malaysia for the first time!

Event Information
Event:           2013/2014 LEESSANG 1ST ASIA SHOWCASE IN MALAYSIA
Category:      
K-POP
Venue:          
Kenanga Wholesale City   
Date:            
11th Jan 2014, 7.00pm onwards
Organizer:    
Pop Culture Live!, CJ E&M, Leessang Company.


Click here to buy the ticket online.2 days more and LeeSSang will be in Malaysia.Don't miss this opportunity to meet them and let us give them huge welcome like we do to Lee Kwang Soo.
 
copyright by Izah Assrin