Thursday, 23 July 2015

Feedback/Testimoni MORA Essential

Assalamualaikum & selamat petang semuanya.  Memandangkan saya dah lama tak update blog and petang ni agak free sebab plan nak berjoging dengan kawan tercancel tetiba, jadi saya rasa lagi baguslah kalau saya post something yang berguna untuk mereka-mereka kat luar sana.  Who knows ada yang tengah mencari produk kecantikan untuk baiki masalah kulit dia kan? Produk yang saya guna sekarang ni blh apply bukan setakat muka je tapi nak letak kat rambut, tumit kaki, bibir and bla bla bla lagi pun boleh.  Yang sekarang ni saya tengah guna untuk baiki kulit muka saya nii.  Almaklumlah kulit muka kite taklah peloles plus ada kesan2 jerawat hasil kenangan SPM dulu HAHAHA! Jadi tanpa merepek panjang lagi, saya rekomenkan korang produk MORA Essential seperti dalam gambar di bawah tuuu heeee...

Mula-mula saya waswas gak laa nak pakai sebab feedback dia memang sikitlah waktu saya nak mula beli dulu.  Tapi saya tetap jugak beli sebab nak try test kan.  Saya memang jenis yang berani cuba berani tanggung kahkahkah.  Manatau kot-kot kesan-kesan degil kat muka saya ni dapat hilang.  Maybe produk ni dulu masih dikira baru lagi kot sebab tuu sikit je feedback dia tapi sekarang nii dah makin banyak feedback dia dah.  Korang bolehlah search sendiri kat instagram MORA ni @moraessential untuk baca lebih lanjut ataupun baca kat hashtag #MORAfacts #MORAfeedback .

Ok! Kembali kepada kesan yang saya alami sekarang. Of course kulit jadi lembut macam kulit baby. Yang ni serius! Korang pakai SEMALAM je bangun pagi tuu dah boleh rasa kelembutan kulit kita disebabkan minyak argan ni.  Minyak nii depend dengan kulit setiap individu tauuu! Ada yang kesan dia lambat and ada yang cepat.  Jadi bersabar la ye bagi mereka yang nak cepat-cepat tuu. *macam saya* Minyak ni takde bahan kimia jadi itu sebabnya effect dia macam lambat je baru ada.  Tapi saya ok jerr sebab bahan kimia ni pun bukannya bagus untuk kulit so better la pilih MORA sebab dia memang pure argan oil. ;)

Kesan kedua yang saya dapat is MORA memang cepat mengecutkan plus mengecilkan jerawat-jerawat besar.  Saya ni jenis yang keluar jerawat besar kalau datang bulan so bila pakai tu memang boleh terasa jerawat akan semakin hari semakin kecil.  And bila kita dah selalu amalkan MORA ni kan *dengan konsisten*, jerawat besar macam segan nak keluar bersama-sama.  Kalau saya period sekarang ni pun macam satu dua je yang keluar.  Kalau dulu perghhh! Dengan segeng-segeng dia sekali ajak merosakkan muka saya hahaha. 

Kesan ketiga pulak, kesan-kesan hitam jerawat SPM dulu macam makin pudar.  Dulu memang nampak jelaslah kesan dia even pakai foundation tebal berlapik-lapik tapi sekarang saya just guna bedak compact biasa tuu punn dah boleh cover kesan jerawat hitam tuu.  At least kesan itu taklah nampak sangat macam dulu.  Yang saya masih ada di muka sekarang is kesan-kesan bintik hitam ni je la yang masih dalam proses menghilangkan diri.  Jerawat saya makin kurang dah.  Alhamdulillah :D

Itulah setakat perubahan yang saya boleh kongsikan.  Gambar saya sebelum guna MORA and after guna MORA akan saya post dalam feedback sekali lagi lepas kesan-kesan jerawat hitam ni hilang.  Buat masa sekarang saya dapat share feedback ayat je hehehe.  Tapi trust me MORA tak akan mengecewakan korang.  Saya bukan dibayar untuk tulis panjang-panjang ni tapi saya memang akan share produk yang memang-memang berkesan.  Manatau mereka ada yang tengah mencari produk untuk pulihkan kulit dia jugak :)

Ok itu sahaja daripada saya.  Jangan lupa stalk instagram mereka untuk tahu lebih lanjut.  Alang-alang stalk mereka jangan lupa follow saya kat @n.izah.a  Bye!! ;)

No comments:

 
copyright by Izah Assrin